Geelse TTC Geelse T.T.C. Geelse TTC
Stella Artois

Mepp-Stegeta

Mepp-stegeta, ontstaan in 1974, werd destijds ingeschreven onder de naam Netevallei en groeide aan zo'n tempo dat er al snel naar Stelen verhuisd werd. Daarbij kwam ook de naamswijziging naar Stegeta (Stelen Geel Tafeltennis) kijken. Na langdurig rondzwerven - het ging van Stelen naar Winkelomheide, richting Sint-Dimpna en Larum, vond Stegeta uiteindelijk in 1984 zijn nieuwe thuis in het lokaal op Kollegestraat 25. Met een bevriende club uit Meerhout, werd gefuseerd en de naam veranderde opnieuw, deze keer naar Mepp- Stegeta (Meerhoutse pingpong - Stelen Geel tafeltennis).

Ondertussen werd Mepp-Stegeta Belgisch kampioen in derde en promoveerde het naar 2de nationale. In 1988 werd de markt van Geel omgetoverd tot een geldtapijt van Belgische 'frankskens'. Met deze opbrengst werd het lokaal uitgebreid.

Nadien werd onder leiding van trainer Danny Gesquiere de promotie naar 1ste nationale afgedwongen. Er volgde weliswaar een degradatie, maar in 1998 promoveerde de club opnieuw naar 1ste.

Het jaar 2000 was het hoogtepunt met zowel de heren- als damesploeg in 1ste nationale. Mepp-stegeta is nadien de kleuren vooral blijven verdedigen in 2de nationale en wist in het seizoen 2008-2009, na de eindronde, toch opnieuw naar 1ste nationale te stijgen.

Ogeta

Ogeta, ontstaan in Oosterlo in 1982 als recreatieve club, won 3 jaar na elkaar de beker van Geel en trad dan, vanwege hun jaarlijks succes, alsnog toe tot de Belgische tafeltennisbond. De club promoveerde vervolgens al zeer snel naar 3de provinciale.

Ondertussen zat men bij Ogeta niet stil en wijzigde ook de accommodatie voortdurend: Van de school in Oosterlo, naar Jan Verwimp zijn ronde barak, naar uiteindelijk het lokaal aan de Kalvariebergstraat. Ook het ledenaantal steeg voortdurend, en mede dankzij opkomende jeugd, bereikte de ploeg 3de nationale, of landelijke zoals het tegenwoordig bekend staat.

Het ontstaan van Geelse T.T.C. en het nieuwe lokaal

Als gevolg van de promotie van Mepp-Stegeta, maar ook omdat het steeds moeilijker werd om onbetaalde spelers aan te trekken op het hoogste niveau, werden er contacten gelegd met de voorzitter en nadien het bestuur van Ogeta. Zij hadden spelers die een trapje hoger wilden spelen en al vlug bleek dat beide ploegen vrij complementair waren.

Bovendien werd het onmogelijk om met twee clubs op 5 km van elkaar verwijderd het hoofd boven water te houden, zeker als men de ambitie heeft om op landelijk/nationaal niveau te spelen. Na wat overleg tussen beide partijen, bleek dat een fusie, op termijn, tot betere resultaten kon leiden, wat uiteindelijk resulteerde in de fusie in 2009 en het ontstaan van de Geelse T.T.C.

Geelse T.T.C. heeft niet alleen een tafeltenniswerking voor valide, maar ook voor andersvalide personen, nl de G-werking. Er zijn al tientallen andersvaliden die wekelijks op dinsdag trainen onder leiding van Willy Peeters.

Het grootste probleem was echter het lokaal. Tot het seizoen 2016-2017, toen de club de nieuwe zaal waar al zo lang op gewacht werd eindelijk in gebruik kon nemen; een prachtlokaal op een prachtlocatie, voor het overgrote deel gefinancierd door een gulle sponsor en lid en verwezenlijkt door de enorme inzet van enkele leden die dag en nacht bezig waren met dit enorme project.

Eén lokaal kan enkel bevorderlijk zijn voor de sfeer en de resultaten. Dankzij deze tafeltennistempel kunnen we zeggen dat Geelse T.T.C. vandaag in het Belgische tafeltennis een begrip is, en er samen voor zorgen dat dat ook zo blijft.