Verslagen 18/19 oktober 2024 : Week 5

Herencompetitie Week 5

GEELSE TTC A  - CENTRE-HERSEAUX A : 3 – 13

Veel hoog-geklasseerde tafeltennissers in deze reeks, ongelooflijk ! Dit keer moest de A-ploeg één B0 – en wat voor één -, twee B2’s en één B4 bekampen. Niet te verwonderen dat deze ploeg een grote kanshebber is voor de titel. Toch was het voor de toeschouwers een aangename gelegenheid om tafeltennis op uitzonderlijk hoog niveau te bekijken. Enkel Kristof Leysens was bekwaam om voor twee zeges te zorgen. Cedric Willemsen kon eveneens voor een winstpunt zorgen. Dit lukte Yves Maes en Jochem Struyfs niet. Maar de vele aanwezigen waren meer dan tevreden !

GEELSE TTC B – HAMME A : 9 – 7

Ook de B-ploeg kreeg een uitzonderlijke ploeg te bekampen : twee B4’s en twee B6 geklasseerde spelers. En toch… de thuisploeg startte succesrijk. Zowel Lars Beirinckx als Koen Bertels – verleden week nog provinciaal kampioen bij de + 50-tigers geworden – klopten direct de twee kopmannen van Hamme, telkens in een 5de en beslissende set met de niptste cijfers. De twee puntenkloof was gemaakt. Deze behouden luidde de boodschap en het lukte ook wonderwel. Koen Bertels zorgde mooi voor drie zeges. Zijn maats Alfredo Garcia, Kristof Van Reusel en junior Lars Beirinckx zorgden elk voor twee overwinningen. Schitterende prestatie mannen !

GEELSE TTC C – GIERLE D : 14 – 2

Een meer dan overtuigende zege werd behaald door de thuisploeg ! Zowel Theo Van de Ven als Louis Maes waren niet te kloppen en behaalden een prachtige vier op vier. Proficiat ! Ook felicitaties voor Ivan Camps en Stefan Horemans die elk drie keer een zege behaalden.

GEELSE TTC D – HOVE A : 10 – 6

Spanning troef in het lokaal van Geelse TTC : beide ploegen waren fel aan mekaar gewaagd. Na een lange avond tafeltennis op hoog niveau behaalde de D-ploeg een prachtige ploegzege. Koen Peeters en Rik Vanreusel bleven beiden twee maal aan de winst. Youngsters Lennert Pauwels en Lotte Leysens deden zelfs beter en wonnen allebei drie keer en verdiend ! Mooi zo.

GEELSE TTC E – vrij

GEELSE TTC F – HOBOKEN E : 9 – 7

Een ontmoeting met zeven wedstrijden die eindigden in een vijfde en beslissende set : moet er nog zand zijn ? “De” speler van de avond die iedereen met verstomming sloeg was ongetwijfeld Edwin Leysens. Hij speelde autoritair en was niet te kloppen. Hij sleurde zijn ploeg naar een meer dan verdiende eindzege. Proficiat Edwin ! Staf Bellens en Jeroen Lemmens behaalden elk twee zeges en Hans Hooyberghs één. De zo verhoopte overwinning was binnen.

POPPEL B – GEELSE TTC G  : 5 – 11

Een zeer overtuigende zege werd behaald door een homogene G-ploeg. De eindstand had nog ruimer kunnen zijn vermits zowel Thanh Ngo als Emma Leysens en Bram Deboel elk één wedstrijd verloren in een belle met 11 – 9. Bram Deboel, Mario Pauwels en Thanh Ngo wonnen elk drie keer, Emma Leysens twee maal.

HALLAAR F – GEELSE TTD H : 11 – 5

Een aardig resultaat werd behaald tegen kopploeg Hallaar. Zowel Gino Christiaens als Bruno Spooren en Arno Swerts konden één zege behalen. Danny Vandenbergh deed nog beter en won zelfs twee maal.

GEELSE TTCE I – RETIE E : 12 – 4

Eén man was niet te kloppen : Raymond Slegers. Prachtig Raymond ! Walter Van Trappen en Eddy Mangelschots volgden hem op de voet, maar verloren één maal. Willy Goovaerts was goed voor twee winstmatchen.

NODO J – GEELSE TTC J : 8 – 8

Dank zij het behaalde gelijkspel blijft Geelse TTC J aan de leiding van het klassement. Rechtstreekse rivaal Nodo werd geleid door twee E-vieren die al hun matchen wonnen. De vier tafeltennissers van Geelse TTC J, met name Jan Steurs, Wouter Merckaert, Paul Bertels en Wim Schram wonnen elk mooi twee partijen. Bravo !

POPPEL C – GEELSE TTC K : 2 – 14

Geelse tafeltenniste ijzersterk. Zowel Bart Ronsse als Sergiu Barcari en Serguei Martchenko waren niet te kloppen en wonnen al hun partijen. Liesbet Huveneers was twee keer de beste. Bravo !

 

Jeugdploegen +12 jaar Week 5

NODO A-GEELSE A:9-1

Tegen de leiders was voor onze A-ploeg weinig tegen te beginnen. Hoezeer ze ook hun best deden.

Wij speelden met E0-E0-E4 en zij D4-D6-E0.

In de enkel wedstrijden konden we geen wedstrijd winnen alhoewel Victor tegen de D6 er dicht bij was maar toch verloor in een belle.

In het dubbel speelden Mats en Ziko zeer sterk. Een belle moest hier uitmaken wie de wedstrijd zou winnen en Geelse trok met 9-11 het laken naar zich toe. 

Met dit resultaat staan we nu in de rangschikking  we nu 4de met 22 punten.

 

MERKSPLAS A-GEELSE B:4-6

Het werd een mooie nipte overwinning voor onze B-ploeg.

Merksplas trad aan met E4-E6-NG en Geelse B met E4-E4-NG.

Sepp (E4)  was goed voor 2 winnende wedstrijden door vlot met 3-0 van de E6 en NG te winnen. Tegen de E4 had hij wel geen schijn van kans door met 0-3 te verliezen.

Simon(E4) was ook goed voor 2 overwinningen. Ook hij won vlot van de 2 lager geklasseerde spelers met 3-0 en moest ook vlot het onderspit delven met 0-3 van de E4.

Femke (NG) deed meer dan haar best en wist ook 1 overwinning binnen te slepen. Tegen E4 met 0-3 onderuit maar tegen E6 wist ze toch 1 set te winnen. Tegen de NG had ze meer dan haar handen vol en kon ze toch winnend afsluiten in een belle met 9-11.

In het dubbel speelden Sepp en Simon en dit werd een zeer enerverende wedstrijd. Ze kwamen 2-1 achter maar speelden dan een tandje hoger en konden nog winnend afsluiten in een belle met 9-11.

In de stand staan we voorlopig 3de met 17 punten.

Volgende
Volgende

Provinciale kampioenen veteranen